vineri, 16 martie 2012

Scoala de pregătire a femeilor liberale din administratia publică locală, program de pregătire politică initiat de OFL



Bucuresti, 15 martie 2012.- La Călărasi, în perioada 17-18 martie 2012, va avea loc seminarul de instruire politică "Scoala de pregătire a femeilor liberale din administratia publică locală", care face parte din programul mai amplu de pregătire politică initiat de Organizația Femeilor Liberale si numit „Femeile liberale pot ajuta România”.
 Continuăm aceste seminarii de pregătire, pentru că dorim ca membrii Partidului National Liberal să fie cât mai bine pregătiti, să fie profesionisti si să aibă o abordare foarte serioasă. Femeile liberale care participă la seminarii vor aplica în perioada următoare, în filialele lor, ceea ce au învătat în cadrul acestor formari politice. Pregătim femeile ca să poată fi capabile să identifice problemele din fiecare localitate si ca să poată oferi solutii concrete cetătenilor la aceste probleme. Este de dorit o profesionalizare a oamenilor politici, iar noi facem totul pentru a putea fi în slujba familiilor din România”, spune Lucia Varga, presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale. 
    Din sectorul 5 va participa doamna Iordanescu Camelia.
    Doamna Ruxandra Gindu, presedinte al filialei OFL  sector 5, declară urmatoarele:
  „Este nevoie de profesionisti  care sa reprezinte partidele in structurile administratiei publice locale , profesionisti pe care PNL ii are si ii pregateste continuu pentru a rezolva eficient problemele cu care se confrunta cetatenii. Femeile liberale sunt pregatite prin aceste seminarii de instruire politica cu privire la modalitatile de a implementa solutiile gasite impreuna cu cetatenii din sectorul 5 la problemele acestora si de a sprijini in primul rand familiile din sector care au nevoie de ajutorul lor.”
   Pe parcursul celor două zile, doamnele vor avea sesiuni despre subiectele următoare: promovarea valorilor liberale în rândul  electoratului, programe de guvernare locală  în sprijinul familiilor din România în viziunea liberală, rezolvarea  problemelor prioritare ale cetățenilor  în Consiliile Judetene si în Consiliile  Locale, comunicarea eficientă a mesajelor liberale către cetățeni, mobilizarea electoratului liberal pentru participarea la vot.
La acest seminar vor participa doamne din filialele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Argeș, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Dâmbovita. La seminar vor lua parte doamnele candidat de primar, consilier județean și consilier municipal de municipiu resedintă de judet.
 Seminarul are loc cu sprijinul Fundatiei Friedrich Naumann Foundation for Freedom.  
 Este prima etapă dintr-o serie de trei seminarii, pentru restul judetelor tării. Următoarele etape sunt Galati, pe 24-25 martie si Sighetu Marmatiei, pe 31 martie-1 aprilie.
Despre Organizatia Femeilor Liberale
Organizaţia Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor. Presedinte al filialei OFL sector 5 este doamna Ruxandra Elena Gindu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu