luni, 10 septembrie 2012

În cadrul Şcolii de vară a femeilor liberale, s-a decis să se iniţieze proiecte de lege importante în sprijinul familiilor din România



Constanţa, 9 septembrie 2012.- La Eforie Nord au avut loc între 8-9 septembrie 2012 lucrările celei de-a doua ediţii a Şcolii de Vară a Femeilor Liberale, derulată de la începutul activităţii actualei echipe de conducere a Organizaţiei Femeilor Liberale. Această ediţie, denumită: “Cum punem în practică politicile liberale în sprijinul familiei", s-a derulat sub acest slogan. 
Încă de la prima ediţie a Şcolii de Vară, desfăşurată la Stâna de Vale, în luna mai 2011, OFL şi-a propus ca obiectiv să se implice activ în conceperea, promovarea şi susţinerea politicilor în sprijinul familiilor din România. Pentru a atinge acest obiectiv, OFL a desfăşurat mai multe activităţi: la nivel naţional, s-au organizat dezbateri despre măsurile USL în sprijinul familiilor, s-a iniţiat programul PNL are grijă de sănătatea ta, prin care s-a sondat starea de sănătate a populaţiei măsurând tensiunea şi glicemia, şi s-au strâns peste 100.000 semnături în sprijinul unei legi a prevenţiei. Pentru a putea pune în practică eficient aceste politici s-au organizat sesiuni de pregătire a femeilor liberale pentru doamnele care doresc să se implice în administraţia publică locală şi centrală, în cadrul programului Femeile Liberale pot ajuta România.
Obiectivele majore ale Şcolii de vară sunt promovarea politicilor liberale în sprijinul familiei şi îmbunătăţirea  comunicării către electorat a măsurilor liberale, şi se încearcă implicarea cetăţenilor la luarea tuturor deciziilor. Tot în aceeaşi idee, această Şcoală de vară a dorit să reprezinte şi un schimb de experienţă între membrele OFL după acest an cu mai multe etape electorale. În cadrul Şcolii de vară s-au purtat de asemenea, discuţii despre administraţie şi politici de guvernare liberale.

În cadrul Şcolii de vară s-a luat decizia de a se prezenta Biroului Politic Central al PNL trei propuneri. Prima vizează finalizarea legii prevenţiei în sănătate. De asemenea, s-a propus în timpul Şcolii de vară a femeilor liberale să se iniţieze promovarea unor măsuri legislative la nivelul Parlamentului, precum şi asumarea politica a PNL pentru combaterea fenomenului extrem de nociv al etnobotanicelor.  În al treilea rând, s-a decis modificarea şi îmbunătăţirea legii educaţiei.

Lucia Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale a declarat: „Propun ca în viitor să continuăm promovarea şi susţinerea familiilor din România, aplicând politici liberale. Vom înainta Biroului Politic Central cele trei decizii din cadrul Şcolii de vară:  maxim în două săptămâni să se finalizeze legea prevenţiei, importantă pentru societatea românească, care va fi sprijinită de cele 100.000 semnături strânse în cadrul campaniei „PNL are grijă de sănătatea ta”, măsurile concrete de combatere a etnobotanicelor şi îmbunătăţirea legii educaţiei. Obiectivul de a iniţia, promova şi aplica măsuri în sprijinul familiilor nu este o simplă declaraţie politică. Ne pasă de copiii noştri, ne pasă de bunicii noştri, ne pasă de familii, şi cine s-ar putea implica mai bine decât noi în sprijinirea familiilor din România, decât noi, femeile.”
În cadrul evenimentului, domnul Ministru Puiu Haşotti a vorbit despre rolul şi locul femeii în politică, precum şi despre politicile liberale. Domnul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu a răspuns întrebării „Ce înseamnă politici liberale în România?” Domnul secretar de stat în Ministerul Învăţământului, Stelian Fedorca, a vorbit despre aplicarea politicilor liberale în domeniul educaţiei.
Doamna secretar de stat în Ministerul Muncii, Denisa Pătraşcu, a explicat cum se implementează deja cu succes măsuri în sprijinul mamelor, pensionarilor şi salariaţilor bugetari. Denisa Pătraşcu a explicat două probleme importante din punct de vedere social: autismul şi problema etnobotanicelor.

Tot în cadrul Şcolii de vară a femeilor liberale, despre relaţia cu mass media a vorbit Sorin Roşca Stănescu. Sociologul Alfred Bulai a susţinut o prezentare despre comunicarea şi regulile de organizare în campania electorală. 

Din partea Sectorului 5 au participat doamnele Ruxandra Gindu - Presedinte OFL sector 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu