duminică, 19 februarie 2012

OFL organizeaza dezbaterea publica “Suntem pregatiti pentru clasa 0 in cadrul scolii?”

Bucuresti, 20 februarie 2012.- Organizaţia Femeilor Liberale Sector 5 organizeaza  o dezbatere publică pentru a discuta  problemele existente prin aplicarea noii legi a educaţiei, in special cele referitoare la clasa introducerea clasei zero (clasa pregatitoare)  in scoli  si pentru a gasi impreuna solutii cu aplicabilitatea practica.
Dezbaterea publica va avea loc la data de 03.03.2012  in sala de sedinte a PNL Sector 5 începând cu ora 11. La dezbatere sunt invitaţi părinţi,  cadre didactice,  Organizatia Cadrelor Didactice a Sectorului 5, ONG-uri, jurnalisti, reprezentanti ai autoritatilor locale si a Inspectoratului Scolar al Sectorului 5.

Preşedintele Organizaţiei de Femei Liberale Sector 5, d-na Ruxandra Gindu, atrage atenţia ca la acest moment al inscrierilor copiilor in clasa pregatitoare multe scoli nu sunt pregatite logisic cu spatii suficiente, dotari specifice, adecvate celor mici, material didactic corespunzator nivelului de dezvoltare psihologica a copiilor in varsta de 6 ani, cu cadre didactice pregatite teoretic si practic sa desfasoare activitatile specifice, programele si curriculele nu sunt defnitivate, lipsind si de conditiile de oferire a mesei sau de cazare a copiilor pana la orele 17-18, conditii care se asigurau pana nu demult in gradinite. Scopul urmarit prin legea educatiei, de a pregati copilul pentru clasa I si de a asigura o acomodare cat mai buna a copiilor in varsta de 6 ani cu scoala este afectat in mod evident in raport cu problemele aparute prin lipsa unei pregatiri temeinice a aplicarii  legii prin crearea conditiilor corespunzatoare, aspecte care impun organizarea unei dezbateri publice pentru aprofundarea problemelor semnalate de membrele OFL , de catre parintii si profesorii din sector si identificarea de solutii pentru a le fi inaintate factorilor de decizie din sistemul de educatie si autoritatilor publice locale.

Lucia Varga, președintele Organizatiei de Femei din România consideră că “Este nevoie să ne implicăm activ acum pentru a nu face greseli pe seama copiilor nostri. Actuala guvernare, prin măsurile implementate în sistemul de educatie, introduce haosul si scade major calitatea actului de învătământ. Invităm părintii si cadrele didactice împreună cu administratia publică locală si societatea civilă să se implice, să căutăm împreună solutii pentru a corecta măsurile care se dovedesc gresite ale actualei guvernari 
 

 În urma acestor dezbateri publice se vor centraliza solutiile găsite si acestea vor fi transmise în mod public autoritătilor centrale  si locale pentru a  le lua în consideratie.

Despre Organizatia Femeilor Liberale
Organizaţia Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu