luni, 5 decembrie 2011

CAMPANIA "PNL ARE GRIJA DE SANATATEA TA" SE REIA DIN LUNA DECEMBRIE 2011, LA SEDIILE ZONALE ALE PNL SECTOR 5


   
CAMELIA IORDANESCU - VICEPRESEDINTE OFL      
MEDIC PRIMAR
"Campania “PNL are grija de sanatatea ta” este o initiativa Organizatiei Femeilor Liberale ( OFL) ce are drept scop informarea si prevenirea afectiunilor medicale in randul populatiei, dar si constientizarea si responsabilizarea institutiilor statului asupra lacunelor grave ale sistemului romanesc de sanatate.
In cadrul acestei campanii, OFL Sector 5 a desfasurat in perioada 14-28.09.2011 actiunea de informare si responsabilizare a cetatenilor cu privire la starea lor de sanatate, 3362 persoane fiind consultate la corturile din sectorul 5 , fiind depistate 143 cazuri de hipertensiune arteriala (4.25% din numarul total de persoane consultate) si 98 cazuri de diabet (2.91% din cele 943 persoane testate), acestea fiind doar cateva exemple de afectiuni despre care persoanele consultate nu aveau cunostinta anterior actiunii OFL. Cazurile depistate au fost indrumate spre consultatii gratuite si tratament in cabinete medicale specializate, oferite de PNL Sector 5 si de  clinica patronata de dna Cristina Filip .
Campania a fost primita cu interes de catre cetateni, motiv pentru care OFL Sector 5 o va continua in luna decembrie 2011 si in anul 2012 pana cand instituiile statului vor asigura accesul cetatenilor la un sistem public sanitar de calitate. Astfel, vom anunta din timp locatiile, zilele si orele in care urmeaza sa continuam actiunea OFL.
Sanatatea publica este un drept fundamental al nostru, al tuturor si gratie experientei mele de 30 de ani ca medic primar voi sustine prevenirea, monitorizarea si diagnosticarea vremelnica a bolilor pentru un trai mai sanatos al romanilor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu