Prima scoala de vara a Organizatiei Femeilor Liberale
a dezbatut propunerile liberale in domeniul educatiei, politicilor sociale si economice
a dezbatut propunerile liberale in domeniul educatiei, politicilor sociale si economice
Oradea, 30 mai 2011.- In urma discutiilor de la Scoala de Vara a OFL, Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) va înainta conducerii PNL o serie de propuneri care vizează domenii importante pentru societatea românească, care să fie introduse în programul de guvernare al Uniunii Social Liberale. Din sectorul 5 a participat la lucrarile Scolii de Vara a OFL, doamna Ruxandra Elena Gindu presedinte al OFL Sector 5.
La Stana de Vale, in judetul Bihor, s-au desfasurat intre 28-29 mai lucrarile Scolii de vara a Organizatiei Femeilor Liberale, unde s-au abordat discutii despre programele in domeniul educatiei, al muncii, al protectiei sociale si economic.
Pe 28 mai, lucrarile s-au desfasurat in prezenta doamnei Mariana Campeanu, vicepresedinte PNL si vicepresedinte OFL, domnului Andrei Marga, rector UBB Cluj, membru BPC al PNL, a domnului senator Cornel Popa, vicepresedinte PNL. Doamna Lucia Varga, presedinte OFL, a rostit cuvantul de deschidere. Este prima scoala de vara a femeilor liberale, care a reunit aproape 100 de femei liberale din toate judetele.
Lucia Ana Varga, deputat si presedinte al OFL, a declarat: “Obiectivul OFL este de a implica in politica femei de valoare, si cu ajutorul lor sa promovam politici care pot ajuta electoratul feminin, care sunt raspunsuri la unele probleme cu care femeile se confrunta in viata de zi cu zi. In aceasta scoala de vara am analizat politici din domeniul invatamantului, in domeniul muncii si al protectiei sociale, precum si in domeniul economic, si am identificat solutii pe care le vom inainta conducerii Partidului National Liberal, pentru a fi introduse in programul de guvernare, comun, al Uniunii Social Liberale.”
Luni, 30 mai 2011, Biroul Permanent Central al PNL a imputernicit Organizatia Femeilor Liberale in privinta conceperii unui program intersectorial cu prevederi in domeniul drepturilor femeilor, mamelor si copiilor. Masurile cuprinse in program vor fi inaintate colegilor din PSD si PC pentru a fi cuprinse in programul comun de guvernare al Uniunii Social Liberale. „Am constatat că familiile din România, în special familiile cu copii, aşteaptă din partea guvernării şi a partidelor politici clare pentru a ajuta şi a sprijini familiile. În al doilea rând, ca şi mamă, m-am confruntat cu problemele pe care o femeie activă le are şi am conştientizat importanţa propunerii unor soluţii viabile pentru femeile active din România”, a declarat Lucia Varga, deputat PNL de Bihor, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale.
La lucrarile Scolii de Vara a OFL, in prima zi, pe 28 mai, Andrei Marga, rector al Universitatii Babes Bolyai din Cluj si membru al BPC al PNL a prezentat programul pe educatie. "Nu e posibila dezvoltarea societatii fara un sistem solid de educatie", a spus profesorul Andrei Marga. “Este o eroare bagatelizarea Frantei. Franta are unul din cele mai bune programe de reforma educationala din lume, programul Jacques Attali. Franta cheltuie 11.600 euro/elev, peste media OECD, care este de 10.500 euro/elev". Programul liberal in invatamant a fost detaliat de Andrei Marga, iar femeile liberale prezente in sala au pus intrebari si au formulat propuneri.
In continuare, doamna Mariana Campeanu, vicepresedinte PNL si vicepresedinte OFL a detaliat politicile liberale in domeniul social. Liberalii doresc sa creeze 1 milion de noi locuri de munca. Acestea nu vor fi create de stat, dar create cu ajutorul statului. “PNL-ul doreste sa conceapa programe tintite pentru anumite categorii.” Alta directie va fi obtinerea unor salarii decente pentru profesori, pentru doctori, si eliminarea discrepantelor aparute in salarizare. Feuimeile prezente la lucrarile scolii de vara au dialogat cu Mariana Campeanu in privinta masurilor din domeniul muncii si protectiei sociale.
A doua zi, duminica, 29 mai, in prezenta lui Ovidiu Silaghi, vicepresedinte PNL, si a lui Ilie Bolojan, primar al Oradei, s-a discutat programul economic care a fost prezentat de USL, cu masurile de redresare care tin cont de situatia economica actuala. Ovidiu Silaghi a declarat: “Dorim sa sprijinim si sa intarim clasa de mijloc.” Cota unica nu ramane unica, dar cota maxima care se aplica este de 16%. Programul mai prevede capitalizarea CEC-ului (care, alaturi de Eximbank sa fie partenerii statului in programele destinate dezvoltarii mediului de afaceri). Femeile liberale au pus intrebari si au detaliat masurile cuprinse in programul economic propus de USL.
Cele doua zile au fost animate de discutii intense, iar scoala de vara a fost o buna ocazie de a intari legaturile din interiorul Organizatiei Femeilor Liberale.
In urmatoarele luni vor avea loc intalniri regionale ale femeilor liberale, la Braila, Iasi si Sinaia.
Despre Organizatia Femeilor Liberale
Organizația Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele ONFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu